Lär dig engelska – in just a Minnit

Spela vårt spel för att lära dig vardagsengelska? Absolut! Spela hemma? Javisst! Spela i skolan? Definitivt! The English Minnits följer kursplanen i engelska.
The English Minnits är ett äventyrsspel som lär dig engelska. Du kan spela i din webbläsare eller ladda ner en app.

play_up

The English Minnits – för vem?

The English Minnits används som kompletterande läromedel i engelska från åk 1 till åk 9 i grundskolan.

Det används på samma sätt och i samma version på resursskolor, i grundsärskolan och i gymnasiesärskolan. I gymnasieskolan används The English Minnits främst av elever som har begränsade förkunskaper i engelska.

Elevernas plattform – ditt innehåll

The English Minnits är ett rollspel – en plattform som dina elever känner väl till. Innehållet följer kursplanen i engelska för åk 4–9 och har en språklig progression. Spelet börjar med samtal om konkreta företeelser och fortsätter mot dialoger med mera abstrakt innehåll om känslor, drama och konflikt – på ett lättsamt sätt.

Speltid

Det har visat sig att dina elever behöver mellan 8 och 20 timmar för att arbeta igenom The English Minnits. Du behöver bara titta på ett par av filmerna så är du redo att låta eleverna sätta igång. Det tar bara några minnits…

Elevkonton

Dina elever behöver ett eget konto för att spela The English Minnits. Så snart din skola har löst en licens kan du börja registrera dina elever. Det tar bara några minnits, så dina elever kan börja spela direkt.

Appar

Du hittar appversioner av The English Minnits på Appstore. Spelare som har ett konto kan ladda ner gratisversionerna av apparna och spela både på appen och i webbläsaren med samma konto.

Lärarhandledning

Lärarhandledningen ger dig grunderna i The English Minnits.

Ladda ner här

The English Minnits

Några filmer som hjälper dig komma igång

 .